Synliggør anerkendelsen af de frivillige

Anerkendelse af de frivillige og deres indsats er af stor betydning. Det er der vist ikke mange, der er uenige i. Men det er også vigtigt at synliggøre denne anerkendelse.

Frivilligrådet har på deres Facebook-side benyttet sig af sommerferiens agurketid til at sætte fokus på en række frivillige, der bruger deres sommerferie på at gøre en frivillige indsats.

Det er godt set af Frivilligrådet at sætte denne anerkendelse af de frivillige og deres indsats i system på denne måde. Og samtidig gøre det så synligt, at både de frivillige selv kan se anerkendelsen, men også alle andre kan se anerkendelsen.

I serien af frivilligportrætter møder vi bl.a. Esther på 18 år, der bruger sin sommerferie på at være frivillig i en Red Barnet-genbrugsbutik. Hun er glad for at kunne bruge sin sommerferie på noget nyttigt, der kommer mindre bemidlede til gavn.

Vi møder også Steffen på 32 år, der har været frivillig på sin boligforenings sommerlejr for familier. Han er glad for det sammenhold, der opstår mellem beboerne, når de mødes på denne måde.

Morten på 31 år har brugt sin sommerferie på en sommerlejr for børn i alderen 7-14 år. Den er arrangeret af Ungdommens Røde Kors. Han bliver især glad over at opleve børnenes taknemmelighed, og personligt oplever han et nært venskab mellem de frivillige.

Og så er der Andreas, der også har været frivillig på en sommerlejr for børn i alderen 10-14 år. Denne var arrangeret af Blå Kors og de frivilliges opgave er bl.a. at skabe sunde relationer og være positive forbilleder for børnene. Han deler ud af egne erfaringer og bliver samtidig selv mere lykkelig af oplevelsen.

Antoniett på 29 år viser at man sagtens kan være frivillig selvom man har et fysisk handicap. Hun er frivillig hos MuskelsvindfondenGrøn Koncert. Hun føler sig værdifuld og ressourcestærk, når hun er frivillig på Grøn Koncert.

Du kan selv læse mere om portrætterne af de frivillige og den anerkendelse de opnår med disse portrætter på Facebook – links nedenfor.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *