Tre ministre i kamp for mere motion

Med afsæt i regeringsgrundlaget og som opfølgning på et temamøde om idræt, som statsministeren afholdt på Marienborg i september 2017, har regeringen besluttet at nedsætte tre arbejdsgrupper.

Kigger man nærmere på sammensætning af de tre arbejdsgrupper, så får man det indtryk, at de rent faktisk mener det denne gang. Måske det for en gang skyld ikke bare er tom snak og tomme løfter. Måske der denne gang rent faktisk kommer et reelt resultat ud af drøftelserne. Et resultat, der hjælper det danske idrætsliv og det frivillige foreningsliv til at kunne gøre en reel forskel for danskerne og deres (manglende) motionsvaner.

Kigger man på listen med sammensætningen af de tre arbejdsgrupper, så finder man hele syv (!) ministerier: BeskæftigelsesministerietUdlændinge- og Integrationsministeriet, Børne- og SocialministerietSundheds- og ÆldreministerietKulturministerietFinansministeriet og Erhvervsministeriet.

Derudover er der repræsentation fra DIF, DGI, DFIF, Danske Regioner, KL, DA, LO samt en række branche-, interesse- og patientorganisationer. En stjernerække af store spillere på motionsmarkedet.

Men er det nu de rigtige, der sidder med om de tre runde borde? Er det dem, der rent faktisk kan få ting til at ske… eller er det The Usual Suspect, der er bedst til at tale om tingene, men knap så skarpe til at gøre og ændre tingene?

Spørger du en lang række debattører, så vil de mest kritiske nok sige, at der endnu engang ikke sker nogen reel ændring. De vil sige, at de store spillere rundt om bordet mest af alt meler deres egen kage. At de ikke har fingrene på pulsen, når det drejer sig om at vide, hvad der er de rigtige virkemidler ude hos Hr. og Fru Danmark.

Det er før blevet sagt – også her på bloggen – at skal man gøre en forskel, så skal pengene ud og virke i det frivillige foreningsliv. De skal ikke hobe sig op i de store interesse- og paraplyorganisationer. Ikke dermed sagt, at alle pengene forbliver i de store pengetanke. Men de virker nu altså bedst “ude på gulvet” … ude i “det virkelige liv”.

Lad os alle i fællesskab krydse fingre for at fornuften og realismen vinder i denne omgang. At der denne gang er så meget pondus bag tankerne og bag indsatsen for at få endnu flere danskere til at blive motionsaktive. Lad os sammen krydse fingre for, at den store danske idrætsvision – Bevæg dig for livet – får et ekstra boost med hjælp fra de syv ministerier.

 

Pressemeddelelse om emnet:

Stor fælles indsats: Flere skal dyrke idræt (Kulturministeriet)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *