Tidlig julegave til de frivillige

Inge på 63 år er efterlønner og var tidligere frivillig instruktør i en foreningsfitness – lige indtil Ankestyrelsen sagde, at hun ville blive trukket i efterløn, hvis hun fortsatte.

Sagen fik stor bevågenhed i danske medier. Også her på bloggen er det blevet omtalt i flere omgange. Heldigvis blev sagen taget op både af idrættens organisationer samt af det politiske system. I flere omgange har bl.a. beskæftigelsesministeren lovet, at loven ville blive ændret, så de frivillige får bedre vilkår for at være frivillige på egne vilkår.

Nu har Folketinget så endelig vedtaget den lov, der igen gør det muligt at være frivillig for efterlønnere og dagpengemodtagere uden at skulle frygte for deres indtægtsgrundlag. Et stort flertal har stemt for loven, der træder i kraft pr. 1. januar 2018.

– Det er virkelig godt, at der fremover ikke vil være problemer for efterlønnere og dagpengemodtagere, der ønsker at være frivillige ulønnede instruktører. Vi glæder os over, at et flertal i Folketinget har stemt for lovændringen, og at politikerne bredt har lyttet til foreningslivets udfordringer og truffet en meget fornuftig beslutning, siger DGIs formand Søren Møller.

Inge Precht på 63 år er ikke overraskende rigtig glad for lovændringen, så hun igen kan komme ned i sin lokale foreningsfitness og være frivillige instruktør igen.

– Jeg har stået frem for at få loven ændret, og jeg har kun oplevet positive tilbagemeldinger. Mange har sagt, at det var dejligt, at jeg ville tage kampen, og at det var totalt uforståeligt, at jeg ikke kunne være frivillig ulønnet instruktør, siger Inge Precht.

Der skal her fra lyde stor ros til Folketinget og de politiske partier, der står bag lovændringen, for at tage udfordringen alvorligt og rent faktisk leve op til de løfter, der over en bred kam har givet det frivillige Danmark.

Glædelig jul til de frivillige i Danmark.

 

Artikel om emnet:

Lovændring gør det nemmere at være frivillig (DIF.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *