Stem på frivilligheden

Når du skal sætte dit kryds til kommunalvalget i morgen, tirsdag 21. november 2017, så sæt det ved frivilligheden. Sæt det ved en kandidat, der arbejder for at styrke det frivillige arbejde.

Og hvorfor så det? Jo, fordi det frivillige arbejde fylder rigtig meget i vores liv og i vores samfund. Helt nye tal fra Frivillighedsrapporten 2016-2018, der er lavet af Center for Frivilligt Social Arbejde, viser, at 39 % af alle danskere har lavet frivilligt arbejde inden for det seneste år. Læg dertil 36 % af alle danskere, der gerne ville gøre det, hvis bare de blev spurgt. Så får du hele 75 % af alle danskere, der enten er eller gerne vil være frivillige.

Så når du står i køen på dit valgsted i morgen, så se dig omkring. Læg mærke til at tre ud af fire omkring dig laver frivilligt arbejde – eller gerne vil gøre det. Og sig så til dig selv, at dit kryds skal sættes ved en kandidat, der støtter op om det. Støtter op om, at det skal være både godt, nemt og sjovt at lave frivilligt arbejde.

Stor værdi og betydning

Frivillighedsrapporten 2016-2018 viser også, at de frivillige laver 15 timer frivilligt arbejde hver måned. Når man ganger det op i de 1,84 millioner danskere, der er frivillige, så får du svimlende 331.200.000 timers frivilligt arbejde på årsplan.

En fuldtids HK’er får 18.403 kr. i dagpenge om måneden. Omregnes det til timeløn, så svarer det nogenlunde til 118 kr. i timen. Det vil sige, at værdien af den årlige, frivillige indsats i Danmark er 39 milliarder, 81 millioner og 600 tusinde kroner – 39.081.600.000 kr.!!!

Hvilken politiker med respekt for sig selv vil ikke gerne arbejde for, at de mange frivillige, der gør så kæmpe stor en indsats i det frivillige foreningsliv i Danmark, får nogle gode vilkår at arbejde under. Og får den store anerkendelse, de virkelig fortjener. De skal hver og én have et velfortjent skulderklap.

Ikke for egen vinding

Men gør de frivillige det ikke bare for deres egen skyld? For at få noget ud af det? Sådan vil nogle kritiske tunger sikkert udlægge det. Men også der går Frivillighedsrapporten 2016-2018 i rette med kritikken. 85 % af alle de frivillige gør det, fordi de vil gøre en forskel og for at hjælpe andre. 70 % gør det for fællesskabets skyld. Både med de andre frivillige, men også for dem, de er frivillige for.

Kun 17 % gør det for at styrke sit CV og få bedre jobmuligheder. Også selvom de 16-19 årige er den næstmest frivillige aldersgruppe. Her er det 41 %, der er frivillige. De mest frivillige er de 70+ årige, hvor 43 % er frivillige.

 

Artikel om emnet:

Danskere bruger mere end 300 millioner timer om året på frivilligt arbejde (DR.dk)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *