Floorballs endelige indtog i folkeskolen

Efter at have kæmpet med begrebsforvirring i næsten 30 år er det endelig lykkedes at få folkeskolen til at kalde den “gammeldags” hockey for floorball.

Tidligere på året besluttede Undervisningsministeriet endeligt at udskifte ordet hockey med floorball i alle læseplaner og vejledninger i undervisningssystemet. Gennem hele floorballs levetid i Danmark har der været kæmpet hårdt for dette. Det har alle årene været en benhård kamp for at få lærere til at kalde spillet floorball (som det retteligt hedder i Danmark) i stedet for hockey.

Det vil derfor fremover være lettere at kommunikere med folkeskolerne og lærerne om floorball, når alle er enige om, hvad der tales om.

Kurser for lærere og pædagoger

Siden 2015 har Floorball Danmark afholdt fire 2-dages kurser for i SkoleFloorball for idrætslærere i folkeskolen. På kurser i Frederikssund, Herning, Ringkøbing/Skjern og Silkeborg har 89 lærere fra 15 folkeskoler fået undervisning i SkoleFloorball, så de endnu bedre kan lære eleverne, hvordan de får den bedste og sjoveste oplevelse med floorball.

I efteråret 2017 tages der endnu et par syvmileskridt for floorball i folkeskolen. Under konceptet Krop & Kompetencer, der er støttet af A.P. Møller Fonden, vil lærere og pædagoger i hhv. Vordingborg og Ringsted få mulighed for at blive introduceret til SkoleFloorball. Tiltaget er naturligvis understøttet af Floorball Danmark.

Yderligere et samarbejde mellem Floorball Danmark, DGI og Dansk Skoleidræt giver lærere og pædagoger i det jyske muligheden for at blive klogere på floorball via intensive tre-timers kurser fem forskellige steder:

Alt i alt en kæmpe indsats for at få hjulpet lærere og pædagoger i folkeskolen til at blive endnu klogere på floorball.

Udstyr til skolerne

På mange folkeskoler lider floorball under, at det udstyr, der er til rådighed til floorball, ikke er nutidigt. Stavene er kort fortalt af for dårlig en kvalitet. Derfor er det glædeligt at se, at folkeskolerne der deltager i de fem sidstnævnte kurser, vil få mulighed for at købe en udstyrpakke til halv pris. Så kan eleverne opleve floorball med noget ordentligt udstyr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *