Stort lokalt engagement i Helsingør

Den lokale floorballklub i Helsingør har gjort det til en årlig tradition at afvikle en svensk Superliga-kamp. I år var ingen undtagelse. Lørdag 5. marts havde FC Helsingborg igen hjemmebane i Helsingør Hallen. Denne gang mod Linköping. Det var en meget vigtig kamp for hjemmeholdet, der kæmpede hårdt for at komme med i slutspillet i Sverige. Som de to foregående år, viste Helsingør sig at være en rigtig god hjemmebane for Helsingborg. For tredje år i træk kunne de trække sig sejrrigt ud af kampen. Denne gang med overbevisende 9-5. Sejren skaffede Helsingborg en slutspilsplads.

Helsingør Floorball Team samlede 60 frivillige til kampen. I modsætning til danske ligakampe, så er der langt flere opgaver, der skal løses til en svensk Superliga-kamp. For det første er der væsentlig flere tilskuere. Denne gang mønstrede de 1.137 tilskuere i Helsingør. Selvom det ikke var ny rekord, så var stemningen ovenud intenst og festlig.

Dernæst er der en lang række ekstra opgaver, klubben skulle løse både før, under og efter kampen. I Helsingør er de rigtig gode til at rekruttere frivillige blandt klubbens medlemmer og forældre til ungdomsspillerne. De fortjener stor for deres indsats og for det storslåede arrangement.

Men ikke nok med at de fik en stor kamp afviklet uden problemer, så var Helsingør Floorball Team i samarbejde med Rungsted-Hørsholm FK også arrangør af et stor KidzLiga-stævne med deltagelse af ca. 250 spillere fra 15 forskellige klubber. Der blev kæmpet på fire baner i små fire timer inden Hørsholms borgmester uddelte medaljer til samtlige børn, der deltog i stævnet.

I Helsingør er de rigtig gode til at sætte sig selv og floorball i scene på en positiv måde. Udover svensk Superliga-kamp og stort KidzLiga-stævne, så afholder også årligt to stævner i MotionsFloorball på en helt almindelig hverdagsaften. De har normalt ca. 20 hold med hver gang. Det giver både motionister og nybegyndere mulighed for at få spillet en masse MotionsFloorball mod nye bekendtskaber.

I år gjorde Helsingør Floorball Team sig endvidere bemærket ved at donere noget floorballudstyr til udvalgte lokale skoler i Helsingør. På skoler rundt om i landet er det ikke altid man får valgt det bedste udstyr til SkoleFloorball. Det kan både være manglende viden om udstyret eller økonomiske prioriteringer, der gør at udstyret ikke er det bedste. Det havde de i Helsingør sat sig for at gøre noget ved. Derfor benyttede de den ene periodepause til at uddele nogle tasker med noget ordentligt floorballudstyr til nogle lokale skoler.

Det betyder, at eleverne på de skoler nu får en bedre oplevelse af at spille SkoleFloorball. Og det kan de takke Helsingør Floorball Team.

Klubben er på mange måder et forbillede for andre floorballklubber i Danmark. Men også andre idrætsforeninger kunne lære noget af de tiltag, de gør i Helsingør.

Du kan lære mere om Helsingør Floorball Team her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *