Klar til ny viden på Folkemødet

Så er det i morgen, at den årlige tradition, med at deltage i Folkemødet, holdes i hævd. Det er nu femte år i trak, at jeg drager til Solskinsøen, for at blive en smule klogere på emner som idræt, foreningsliv, frivillighed og fællesskab.

Her følger nogle af mine bedste bud på rigtig interessante indslag i løbet af Folkemødet 2019.

Åbningsdebat: Samfundet kalder idrætten
Torsdag 13. juni kl. 13.30-14.30 på Idrættens Scene (J47)
Idræt samler danskere i foreninger, på gader og stræder og til store sportspræstationer. Men hvilken rolle spiller idræt egentlig for det danske samfund? Vær med, når politikere, frivillige og andre civilaktører spørger, hvordan idrættens vil bidrage til sin omverden.
Med blandt andet Charlotte Bach Thomassen (formand for DGI), Niels Nygaard (formand for DIF) og Bjarne Ibsen (professor hos CISC).

Foreningsidræt – Verdensmester i fællesskab – sådan!
Torsdag 13. juni kl. 15.15-16.00 hos Dansk Håndbold Forbund (J40)
Idrætsforeningerne kan ses som en social arena, der kan få folk til at blomstre og danne sig et netværk. Et netværk, som kan være svært at skabe på egen hånd, hvis man eksempelvis er ensom, homoseksuel, handicappet eller andet.
Med blandt andet Morten Stig Christensen (generalsekretær for DHF), Esben Danielsen (direktør i Lokale- og Anlægsfonden) og Christian Bigom (formand for Pan Idræt).

Unge uden for fællesskaber
Fredag 14. juni kl. 10.30-11.30 hos LEAD i Nørregade (N3)
I Danmark findes der rigtig mange fællesskaber, som de fleste er en del af. Men alligevel føler alt for mane unge sig uden for. De lever på kanten af eller står uden for samfundets fællesskaber. denne debat handler om dem.
Med blandt andet Simon Kvamm (musiker), Mads Roke Clausen (formand for Frivilligrådet) og Gurli Martinussen (direktør i Trygfonden).

Motion og fællesskab på recept
Fredag 14. juni kl. 11.30-12.30 på Idrættens Scene (J47)
Alle er enige om, at “motionspillen” virker mod en lang række livsstilssygdomme som kræft, diabetes og hjertekarsygdomme, men ikke om, hvordan vi fr danskerne til at tage den – og blive ved med at tage den.
Med blandt andet Bente Klarlund Pedersen (sundhedsforsker), Jakob Bigum Lundberg (direktør i Næstved Kommune) og Andreas Rudkjøbing (formand for Lægeforeningen).

Workshop: Hvordan rekrutterer vi fremtidens frivillige?
Fredag 14. juni kl. 12.30-13.00 og kl. 13.30-14.00 på Idrættens Scene (J47)
Frivillighed er en grundpille i den danske foreningskultur. Men hvordan rekrutterer vi fremtidens frivillige og er vi gode nok til at samle frivillige fra alle aldersgrupper, samfundslag og minoriteter?
Med blandt andet Mads Bang Aaen Kornerup (Volunteer Manager for EUFA EURO 2020), Gitte Mikkelsen (forretningsudvikler hos Roskilde Festival) og Nikoline Olsen (GAME Danmark).

Bevæg dig for livet: Dyrker flere danskere motion?
Fredag 14. juni kl. 16.30-17.30 på Idrættens Scene (J4)
Flere danskere skal ud og røre sig, og der er masser af penge og store ambitioner bag projektet under navnet Bevæg dig for livet. Projektet er nogenlunde halvvejs, og debatten tager temperaturen på, hvordan det går.
Med blandt andet Thomas Bach (næstformand for DIF), Jon Gerner (projektchef i Nordeafonden) og Morten Brustad (branchedirektør i DFHO).

Esport: Foreningslivets redning eller det store knæfald?
Lørdag 15. juni kl. 14.00-15.00 på Idrættens Scene (J47)
Esport vinder frem i foreninger, skoler, på professionelle hold og som underholdning i tv. Skal vi frygte en verden, hvor de unge sidder stille og alene foran en skærm, eller kan vi udnytte dillen til at få flere med i fællesskaberne og ind i foreningslivet?
Med blandt andet Rasmus Storm (analyse- og forskningschef i Idrættens Analyseinstitut), Merete Spangsberg Nielsen (direktør for Kollegamotion, DFIF) og Christian Sørensen (CEO for North).

Kan idræt redde verden? Når der går politik i sport
Lørdag 15. juni kl. 16.30-17.3 på Idrættens Scene (J47)
Sport og politik skal adskilles. Sådan lyder en gammel talemåde. Eneste problem er, at det ikke lader sig gøre i virkeligheden. Spørgsmlet er så, hvordan sporten skal forholde sig til FN’s verdensmål, menneskerettigheder, klima og korruption – og hvor den ikke skal, kan eller tør gøre en positiv forskel.
Med blandt andet H.C. Østerby (formand for Sport Event Denmark), Michael Ask (direktør for Anti Doping Danmark) og Søren Bang (kommunikationschef for Idrættens Analyseinstitut).

Ildsjæle brænder – hvordan sikrer vi at de ikke brænder ud?
Lørdag 15. juni kl. 18.15-19.00 hos PFA (G2)
Kendetegnet ved frivillighed er ofte stærke overbevisninger og lysten til at gøre en forskel for andre. En stærk og fremadrettet tro på at verden kunne være et bedre sted. Og det er ofte dem, der er stærke i deres tro på forandring, der kaster sig ud i at skabe det. Men hvordan passer vi på os selv og på vores frivillige, som vi engagerer for at kunne hjælpe andre?
Med blandt andet Charlotte Drue (frivillig i Søskendekram), Kristian Krogh Hansen (udviklingskonsulent hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde) og Pia Qwist (stifter af Gadens Børn).

Se det fulde program for Folkemødet 2019 her.


[custom-twitter-feeds hashtag=”#fmdk”]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *