Frivillighed på Folkemødet – torsdag 14.6

Om få timer går det løs med Folkemøde 2018. Endnu en gang et overflødighedshorn af spændende arrangementer, der sætter fokus på frivillighedens vilkår. Her kommer en subjektiv oversigt over nogle af de arrangementer, hvor frivilligheden bliver fremhævet.

Frivillige mentorordninger – til gavn for alle

Torsdag 14.6 kl. 13.15-14.00

Paneldebat om mentorordninger og hvordan de kan spille en rolle på social- og uddannelsesområdet. jeg ser frem til at høre, om der blandt de forskellige organisationer og mentorkorps er villighed til at sætte spørgsmålstegn ved egen rolle og indsats. Der er i min optik behov for at mentorkorpsene målretter deres indsats, så de ikke konkurrerer internt om både målgrupper og frivillige.

Paneldeltagere: Anders La Cour (forsker i frivillighed, CBS), Stine Hamburger (programleder i Lær for livet) m.fl.

Borgmestrene idrætstopmøde

Torsdag 14.6 kl. 14.00-15.00

Dansk Håndbold Forbund inviterer til debat om fællesskabernes betydning i det frivillige foreningsliv. Der sættes bl.a. fokus på kommunernes rolle i at understøtte foreningslivet og dermed de fællesskaber, der opstår i foreningslivet. Jeg ser frem til at opleve, om DGI presser borgmestrene til at love forbedrede vilkår for foreningslivet.

Paneldeltagere: Søren Møller (formand for DG), Morten Stig Christensen (generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund), Ulrik Wilbek (borgmester i Viborg), Peter Rahbæk Juel (borgmester i Odense) m.fl.

Livsrum og lokale fællesskaber – er de en ny vej frem?

Torsdag 14.6 kl. 15.00-16.00

Debat om fællesskabernes betydning for vores velfærdssamfund med fokus på by, kultur, fællesskab, sundhed, trivsel og velfærd. Jeg ser frem til at høre forskellige bud på, hvordan frivilligheden i foreningslivet kan byde ind med velfærdsløsninger, der vel at mærke ikke går på kompromis med foreningernes egne værdier og visioner.

Paneldeltagere: Esben Danielsen (direktør i Lokale- og Anlægsfonden), Anni Ehlers (direktør i INSP!), Signe Lopdrup (direktør i Roskilde Festival) m.fl.

 

Link: Program for Folkemøde 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *