Ministeren vil ændre reglerne

For få dage siden skrev jeg om de alt for firkantede regler, der betyder, at fx. efterlønsmodtagere ikke kan få lov at lave frivilligt arbejde på et foreningsdrevet fitnesscenter – de såkaldte ForeningsFitness. I hvert fald ikke uden at blive trukket i deres efterløn.

Formanden for DGI, Søren Møller, og en lang række andre idrætspolitikere har brugt den seneste tid på at råbe Christiansborg op om problemet. Heldigvis har det båret frugt.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har holdt et møde med Søren Møller og sammen er de kommet til den konklusion, at der må gøres noget – og det skal gøres straks. Ministeren har derfor inviteret de øvrige partier til forhandlinger næste måned for at finde en løsning.

Det er positivt at opleve, at ministeren tager problemer alvorligt. Det kan ikke være rigtigt, at efterlønnere og dagpengemodtagere skal udelukkes fra at deltage som frivillige i foreningslivet i Danmark. Ikke nok med at de ikke er en del af arbejdsmarkedet. Hvis de også udelukkes fra foreningslivet, så risikerer de at falde helt ud af civilsamfundet.

Der er nok mange, der vil holde øje med ministerens forhandlinger med de andre partier. De vil holde ham op på sine nye løfter om at skabe bedre rammer for frivilligheden. Og lever han ikke op til løfterne, så skal han nok få at vide, at han skal arbejde hårdere for at finde en løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *