Endelig frigivelse af spillemonopolet

I Ekstra Bladet kan man i dag læse, at skatteminister Kristian Jensen endelig frigiver spillemonopolet. Det er da også kun sådan ca. 10 år for sent. Udenlandske spilleudbydere (bookmakere) har i mange år alligevel udbudt spil i Danmark. De har bare omgået de danske regler ved at være bosat i et andet land. Alligevel har de uhindret kunne udbyde masser af forskellige spil på dansksprogede spillesites.

Idéen fra Skatteministeriet er nu, at tilbyde licenser til udenlandske spilleudbydere, så de på den måde bidrager til statskassen i Danmark – og på den måde sikrer et provenue til dansk idræt og andre frivillige organisationer i Danmark. Dette har hidtil været finansieret via overskuddet i Danske Spil, men deres omsætning er faldende. At lukke flere udbydere ind på markedet vil naturligt nok få denne omsætning til at falde yderligere (med mindre deres odds bliver mere konkurrencedygtige) og derfor er en licensordning en fornuftig løsning.

Jeg har tidligere slået på tromme for, at man allerede for ti år siden kunne have liberaliseret spillemarkedet i Danmark. Der findes særbeskatningsregler på andre områder, så hvorfor kunne man ikke også på spilleområdet have indført en sådan særbeskatning på de udenlandske spilleudbydere allerede i sidste årtusinde…? Nå, men bedre sent end aldrig. Nu bliver der potentielt set flere penge til idrætten i Danmark, da danskernes spilleomsætning, der tidligere har været lagt i udlandet, nu vil blive lagt hos udbydere, der underlægges danske regler.

Relevante links:
Skatteministeriet [link]
Danske Spil [link]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *