Idrætsfusion falder til jorden

Lørdag morgen måtte formanden for Danmarks Idræts-Forbund, Niels Nygaard, bide i det sure æble og ringe hans formandskollega i Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Søren Møller, op for at give ham den nedslående meddelelse, at der ikke bliver nogen fusion af DIF og DGI i denne omgang. Årsagen skal findes på DIFs Budgetmøde, der har været holdt ved Rebild Bakker denne weekend. Der har været for stor modstand på de indre linier i DIF. Især fodbold og håndbold har været store modstandere, da de har ment, at fusionen alene ville fokusere på bredden – og ikke eliten.

Det er meget ærgerligt, at så få idrætters modstand mod fusionen, har fået så afgørende en betydning. Det eneste rigtige – objektivt set – er at få en enhedsorganisation i dansk idræt. Der er ikke én rigtig god grund til at fastholde et system med både DIF og DGI som nationale paraplyorganisationer i dansk idræt. Hele idrætten i Danmark vil vinde ved en fusion. Der vil blive flere tilgængelige midler til dansk idræt og samtidig vil der blive langt bedre service til de danske idrætsforeninger rundt om i landet.

Selvfølgelig kan man sige, at der har været en række ting i fusionsoplægget fra DIF og DGI, der har været mangelfulde, men det er trods alt ikke værre end at man kan tilrette planerne forud for en reel fusion. Dialogen i de næste par år kunne have tilrettet uregelmæssighederne, så alle fik en tilfredsstillende løsning – og fusion. Nu må vi i stedet leve videre med to kombettanter på idrættens danmarkskort. Og vi må leve med, at der bliver arrangeret idræt for stort set de samme udøvere fra to forskellige udbydere. Ren galmatias…!

Relevante links:
Danmarks Idræts-Forbund [link]
Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger [link]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *