Frivillighed på Folkemødet – fredag 15.6

Oven på en torsdag med spændende debatter er fredagen skudt i gang med fin fællessang sammen med Nana Jacobi i Carlsbergteltet. Nu venter en fredag med alt for mange valg mellem mindst lige så interessant debatter som i går. Her kommet mit bud på tre gode oplevelser i dag.

Motion og fællesskab på recept – Bevæg dig for livet

Fredag 15.6 kl. 11.30-12.30

Paneldebat om sammenhængen mellem foreningslivet og sundhedsvæsenet, når det gælder om at få flere danske til at motionere regelmæssigt. Jeg ser frem til at få be- eller afkræftet om sundhedsvæsenet reelt tror på, at motion kan være en væsentlig faktor for at forbedre folkesundheden.

Paneldeltagere: Søren Møller (formand i DGI), Bente Klarlund Pedersen (professor på Rigshospitalet og Københavns Universitet) m.fl.

Er foreningsfællesskabet for alle?

Fredag 15.6 kl. 14.00-15.00

Paneldebat med fokus på foreningslivets evne til at være at være bredt inkluderende. Jeg ser frem til at høre fra både forenings-, fonds- og kommuneside, hvilke forventninger, der stilles til det frivillige foreningslivs evne til at inkludere målgrupper, der ikke nødvendigvis ligger lige til højrebenet.

Paneldeltagere: Rikke Nielsen (leder af LykkeLiga), Kasper Lund Kirkegaard (idrætspolitisk konsulent i DGI) m.fl.

Rodskud – mød de kloge borgere

Fredag 15.6 kl. 16.30-17.30

Paneldebat med forfatterne til bogen Rodskud, der griber fat om de lokale fællesskabers engagement og rolle i opgaven med at løse samfundsmæssige udfordringer. Jeg ser især frem til at møde den ene forfatter, Vibe Klarup (tidligere formand for Frivilligrådet), og høre hende uddybe nogle af bogens pointer.

Paneldeltagere: Vibe Klarup, Jacob Bundsgaard (borgmester i Aarhus) og Johannes Lundsfryd (borgmester i Middelfart).

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *